Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinknek keresztül, készséggel állunk rendelkezésére!

Hétfő - Szo : 08:00 - 18:00

100% Garancia

Hasznos tudnivalók

A KLÍMASZERELÉS, KARBANTARTÁS ÉS TISZTÍTÁS TUDNIVALÓI

Kattintson a kérdésre a válaszért!

Klímaszerelés előtt meg kérjük ügyfeleinket, hogy értéktárgyaikat pakolják el a munkaterület körül az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében. Mivel a szerelés minimális kosszal jár, kollégáink ipari porszívót használnak a faláttöréseknél és egyéb fúrásoknál. A hűtőköri vezetékeket a cseppvízzel és kommunikációs kábelekkel együtt esztétikus kábelcsatornában vagy fali horonyba építik. Esztétikus kábelcsatornáink 65*50-es méretűek, melyek lekerekítettek. A klíma beltéri egységét a mennyezettől 8-12 cm-rel lejjebb szükséges felszerelni, hogy a beltéri egység magára tudja szívni a helyiség levegőjét.

A beltéri egység felszerelése után következik a hűtőköri hálózat összecsövezése, mely vegytiszta rézcsővel és párazáró szigeteléssel van körbevonva. Ezt követi a kültéri egység felszerelése melyet oldalfali klímatartó konzolra és rezgéscsillapító gumibakra helyezzük. Erkélyeken, teraszokon, műanyag talpakra helyezzük, könnyebb tisztán tartás érdekében. Megfelelő hűtőköri csövezés után a csőhálózat vákuumozása, valamint a rendszer hűtőközeggel való feltöltése szükséges. A klímaszerelés utolsó fázisa, a próbaüzem. Kollégáink mérőműszerekkel méréseket végeznek, hogy megfelelően működik-e a klíma rendszer.

Garanciális berendezéseknél a gyártó évi kétszeri karbantartást ír elő, amit általában tavasszal és ősszel végzünk. Amennyiben szeretnéd készüléked garanciáját és megfelelő hatásfokát megtartani, hosszabb élettartamát biztosítani, egészséges környezetben élni, akkor muszáj szakemberre bízni ezt a munkát.

A klímaberendezés használata során nagy mennyiségű levegőt szív át a beltéri egység hőcserélőjén a készülék, ami különböző szennyeződéseket hozhat magával. Ezek a szennyeződések a nem karbantartott berendezéseknél idővel lerakódhatnak a hőcserélő felületén. Ami nagyban károsítja a berendezést kielégítő működését.

A nem szakember által, megfelelő rendszerességgel takarított klíma beltéri egységben kialakulnak a baktérium, gomba, penész telepek. A berendezés elindításakor és üzemeltetésekor a helyiség levegőjébe juttatják a kórokozókat. Onnan tüdőnkbe jutva elősegítik a légúti megbetegedések kialakulását. Például legionellózis („A” tipusos tüdőgyulladást okozhat). A rendszeres és szakember által végzet klímakarbantartás megelőzheti ezen gomba és baktérium fajok megtelepedését berendezésükben. Így biztonságban tudhatják egészségünket

  • Cseppvíz hálózat ellenőrzése
  • Beltéri egység baktérium mentesítése speciális vegyszerrel
  • Kültéri egység tisztítása, hőcserélőjének portalanítás
  • Elektromos egységek átvizsgálása, bekötések ellenőrzése
  • Légszűrők tisztítása, fertőtlenítése
  • Nyomás értékek ellenőrzése (hőfok vizsgálata)
  • Berendezés üzemelésének tesztelése

Rendszerint egy klímaberendezés telepítése 2-4 órát vesz igénybe. Munkánkért minden esetben felelősséget vállalunk. Munkavégzésünk során a falfúrásból, illetve faláttörésből származó szállóport és törmelékeket ipari porszívó segítségével távolítjuk el. A munka befejezése után a munkaterületet tisztán adjuk át ügyfeleinknek.