Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinknek keresztül, készséggel állunk rendelkezésére!

Hétfő - Szo : 08:00 - 18:00

100% Garancia

5 hasznos tanács a hatékony klímához

Összeszedtünk Önnek néhány tippet, hogyan használhatja még gazdaságosabban klímáinkat a nyári hűvöshöz!

1. A helyiségeket felmelegítő energia legnagyobb része közvetlenül a Napból érkezik. Amennyiben kertes házban lakunk és van lehetőségünk fák ültetésére, fontos megemlítenünk, hogy a házat árnyékoló fák képesek a nap energiájának nagy részét is felfogni, így a ház körüli lombhullató fák ültetése nagyon gazdaságos és megtérülő megoldást jelenthet a klimatizálás szempontjából.

Egyes tanulmányok szerint az árnyékban lévő klímák akár 10%-kal kevesebb energiát is fogyaszthatnak.

2. Az épületek üvegeinek redőnnyel történő eltakarása, illetve hővisszaverő fóliázása a beérkező hő nagy részét képes kívül tartani, így a helyiség nem melegszik fel túlzott mértékben. Ezáltal a klímák üzemeltetési költsége is alacsonyabb lesz. Léteznek hővédő hálók is, melyek nem az üvegre, hanem az üveg elé, szúnyogháló szerűen vannak felszerelve. Ezek előnye, hogy a hőt (és a bogarakat) úgy képesek kint tartani, hogy az ablak akár nyitva is lehet.

3. Állítsa a klímát szokásaihoz. Amikor otthon van, vegye a hűtést alacsonyabb értékre, de amikor elmegy otthonról állítsa a hőmérsékletet kicsit magasabbra. Ezzel akár 5–15% energiát is megtakaríthat.

4. Figyeljünk oda a klíma karbantartására, főleg a szűrők tisztán tartására. A koszos, eltömődött szűrőn kevesebb levegő képes keresztüláramlani, ezáltal romlik a levegő tisztasága, illetve a klíma hatékonyság is. Ez pedig több pénzünkbe kerül.

5. Amennyiben több klíma van a házban / irodában érdemes mindegyiket üzemeltetni a hatékony eredmény érdekében. Általában nem jelent jó megoldást, az sem, ha szakaszosan, esetleg felváltva működnek a berendezések.

 

 

 

forrás: www.klimatippek.hu/10-jotanacs-a-hatekony-klimahoz/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rólunk

GYORS RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS

Fontos számunkra, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elvégezzük a munkát.

NINCSENEK REJTETT KÖLTSÉGEK

Áraink világosak és előre közöljük, nem lesz meglepetés, miután megrendelte a szolgáltatásokat.

KEDVEZŐ ÁRAK

Árainkat igyekszünk úgy alakítani, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.

REGISZTRÁLT SZAKMBEREK

Kollégáink a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrált szakemberek.